Simpelt kort til barnedåb eller navnegivning

Dette blogindlæg indeholde reklame og affiliate links fra CChobby.dk

Jeg har forsøgt mig med nogle helt simple kort til barnedåb og navngivningsfester. Se billedet herunder. Og nu vil jeg gerne dele denne simple guide med dig. Jeg har på Panduro købt flere skilte, hvor der i forvejen er trykt dåb, hvilket bare gør det endnu nemmere. Disse skilte kan man selvfølgelig godt selv lave. Udover dette så havde jeg i forvejen flere helt små kort og kuverter fra CChobby.dk. Disse er linkede til nedenfor i materialelisten.

Billede af Helloiamlai

Som du kan se, så er kortet meget simpelt og nemt at lave. Der er ikke mange svære elementer. Det handler i bund og grund bare om at klistre tingene fast. Kortene, som jeg har brugt, er 7,5×7,5 cm. Baggrunden med ugler og prikker er desværre noget designpapir, som jeg har købt for lang tid siden. Jeg bestræber mig på at bruge meget af det, som jeg har i forvejen og gemme alt det jeg kan, så jeg får så lidt spild som muligt. Jeg har dog fundet andet designpapir på CChobby.dk, som jeg har linket til her i materialelisten. Der findes mange andre hobbybutikker, som har meget pænt designpapir. Jeg synes bare, at når det nu er til et barnedåb, så må det gerne være noget med lidt farver, figurer og dyr. Det er selvfølgelig en smagssag, fordi jeg har da også lavet nogle kort, som er mere neutrale i designet.

Materialeliste

Billede af Helloiamlai

Guiden

1.Det første du skal gøre er at finde din baggrund. Der går ikke særlig meget papir til denne, da kortet er så småt, så hvis du har nogle rester til at ligge derhjemme kan det måske være en ide at starte med at kigge der. Husk at måle størrelsen på dit basiskort så det kommer til at matche din baggrund. Som du kan se har jeg valgt at lade en lille “ramme” være rundt. Min baggrund går altså ikke helt ud til kanten og sådan kan jeg godt lide mine kort.

2. Når du har fundet din baggrund skal du skærer eller klippe din baggrund. Som jeg lige nævnte, så husk at mål, så du får det helt rigtige resultat. Jeg har nævnt det før, og nævner det nu igen: Hvis du er i tvivl, så klip/skær hellere lidt for stort. Det er så ærgerligt hvis du får det for småt til at starte med, fordi det kan der ikke ændres særlig meget på. Det er bare nemmere at skære af end at klistre på, hehe. Jeg taler af erfaring!

3. Nu skal du såmænd bare klistre skiltet med dåb fast på din baggrund. Jeg har valgt at bruge dobbeltklæbende puder, da det lige løfter skiltet være fra baggrunden. Den effekt kan jeg godt lide. Hvis du har pynt, som jeg har på nogle af mine kort f.eks. elefantfødderne, så kan du sætte det fast nu inden du sætter kortet sammen.

4. Når baggrunden er pyntet er det bare tid til at placere det på dit kort. Her bruger jeg altid dobbeltklæbende tape, da lim godt kan gøre papiret blødt og få det til at bøje. Når det hele er sat sammen er kortet færdigt og klar til at blive skrevet og afleveret til den helt rigtige modtager.

Jeg håber, at denne guide giver lyst og inspiration til selv at lave kort til dåb og navngivninger. Det er trods alt mere personligt med et hjemmelavet kort. Selvom det er mindst lige så vigtigt, at der står noget pænt og sødt inde i kortet.

Leave a Comment