Jul,  Kort til særlige lejligheder

16. december – Julekort

Dette blogindlæg indeholde reklame og affiliate links fra CChobby.dk

Glædelig 16. december og velkommen tilbage. I dag vil jeg præsentere et julekort, som jeg har lavet. Det er i en lidt anden stil end jeg tidligere har lavet det, men jeg er alligevel lidt vild med det. Det er meget simpelt og nemt at lave.

Billede af Helloiamlai

Det er kortet herover, som jeg vil vise jer. Det er lige til, men jeg vil alligevel gerne komme med en kort guide. Først lige en materialeliste:

  • Satin bånd
  • Design papir
  • Kort og kuvert

Jeg kan desværre se, at det design papir, som jeg har brugt her ikke er på lager mere, men det er købt på Panduro.dk. Jeg har dog fundet denne på CChobby.dk, som jeg også synes er meget fin. Der er også et par små figurer eller firkanter, som man kan klippe ud og gøre, som jeg har gjort. Det satin bånd, som jeg har brugt er cirka 10 mm bredt. Jeg har købt denne fra CChobby.dk. Du bestemmer jo selv om du vil have rød eller vinrød. Jeg synes, at den røde er meget julet, mens den vinrøde er mere sådan gammeldags-julet.

Jeg har skrevet det før, men jeg skriver det lige igen. Jeg har købt en stor pakke kort og kuverter fra CChobby, da jeg laver en del kort og det er på den måde, hvorpå jeg får de billigste materialer. Jeg har valgt at købe denne fra CChobby.dk. Det kan virke som meget at købe 50 kort og kuverter, men hvis du bare ikke køber dem i en farve, som du sjældent ville bruge, så kan de jo godt ligge, så længe de er opbevaret godt.

1.Nå, det første du skal gøre er at finde et basiskort, som jeg kalder det. Det er bare kortet, som skal være basen for dit pynt. Mit her er i farven råhvid og størrelsen 10,5×15 cm.

2. Når du har styr på dit basiskort skal du finde din baggrund. Jeg har valgt en baggrund, hvor det ligner, at det sner lidt. Det er jo svært at finde denne baggrund, da den jo desværre er udsolgt på hjemmesiden, men du skal jo bare finde en, som du er tilfreds med og som du synes kunne være fin. Det kan både være en med et mønster eller en baggrund, som er ensfarvet.

3. Så finder du dit pynt. Det kunne f.eks. være, som jeg har gjort her, udklippede figurer og firkanter fra en designblok. Jeg har jo også tilføjet en sløjfe i satinbånd. Figurerne er klistret fast med dobbeltklæbende puder og tape. En af dem er med et par dobbeltklæbende puder, mens de to andre er sat med tape. Det er for at “hæve” en af dem over de andre, så der også kommer lidt andet end bare fladt på baggrunden. Min satin sløjfe har jeg lavet ved at klippe to stykker satinbånd. Så bandt jeg en sløjfe med to af enderne. Herefter tog jeg de to resterende ender og klistrede fast på bagsiden af min forside. Nu går en af mine figurer ned under sløjfen, hvilket betyder, at hvis du vil have det samme, så skal du sætte figurerne på først.

Billede af Helloiamlai

Hvis du har svært ved at lave sløjfen kan du starte med at klistre to ender på bagsiden af din forside. Så hænger de fast og du kan lidt nemmere komme til at binde en sløjfe.

4. Til sidst skal du bare klistre din pyntede bagside på dit kort. Her bruger jeg også dobbeltklæbende tape. Og voila. Så er det kort færdig.

Jeg håber, at det kan give lidt inspiration til selv at lave julekort og måske få sendt et par stykker mere end sidste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *