11. december – Nissens jule kælk

Dette blogindlæg indeholde reklame og affiliate links fra CChobby.dk

Hej bloggen. Glædelig 11. december. Jeg har set en masse små og anderledes kælke til Nissen eller til juletræet. Jeg har samlet dem alle og kreeret min egen kælk. Tanken bag denne kælk er tænkt til Nissen. Jeg har tidligere lavet et par indlæg omhandlende den lille nissedør, som både kan bruges som en sjov ting for børnene derhjemme at holde øje med, men også som julepynt. Den kan både være meget simpel med få ting ude foran og så kan det være mere detaljeret med en masse pynt og ekstra omkring. Selvom den er tiltænkt til Nissens dør, så kan man også vælge at gøre snoren foran lidt længere og hænge den på juletræet. Det viser jeg også hvordan kan laves herunder. Du kan se her hvor “stor” kælken bliver.

Billede af Helloiamlai

Jeg har fået inspiration fra flere forskellige sider på Pinterest, men jeg har fået mest inspiration fra opslaget nedenfor her. Hvis du klikker på billedet bliver du ført til en engelsk guide til at lave kælken.

Billede fra Pinterest

Her får du lige alle de ting, som du skal bruge for at lave denne fine kælk:
– Ispinde i to størrelse, 11,5cm x 10mm og 5,5cm x 6mm
– Hobbymaling i farverne rød/grøn, copper og brun
– Filt, tråd og nål samt dobbeltklæbende tape
– Jutesnor
1 bjælde
Lim

1.Det føste du skal gøre er at farve din kælk. Jeg har her skrevet, at du skal bruge farverne rød eller grøn, da det er de farver, som jeg har brugt. Jeg har både brugt den lyse grønne, som kan ses herunder og en lidt mørkere grøn.

Billede af Helloiamlai

Jeg har også skrevet, at du skal bruge en copper farvet maling. Det er for at give kælken de effekter, som du kan se på billedet herover. Så den ser lidt brugt og rusten ud. Den brune farve, som jeg har brugt er en maling fra Panduro. Denne maling bliver først fuldendt over flere omgange. Så når jeg f.eks. bruger den til mine små ler figurer, så er det nødvendigt, at jeg maler flere lag. Ved kælken her synes jeg, at det er en fordel, da træet på en måde suger farven til sig, så det får et mere realistisk resultat end hvis jeg bruger en af de andre farver brun, som jeg har.

Billede af Helloiamlai

Du skal farvelægge 6 små i en farve f.eks. rød eller grøn. Og så skal du farve to store ispinde i en farve f.eks. brun, som jeg har gjort. Når du har farvelagt den ene side skal de lige tørre lidt og så kan du farve den anden side. Du burde kunne læse på emballagen hvor længe tørretiden er. Når ispindende har tørret til de er støvtørre, kan du vælge at gøre, som jeg har gjort og farve lidt copper farve ned af siderne. Det er bare vigtigt, at du sørger for, at der ikke er for meget farve på din pensel. Så hellere dyppe den i malingen og så køre det meste af malingen af på et stykke papir. Det skal selvfølgelig kunne ses. Så fejrer du bare penslen hen af siden, og bliver ved til du synes, at det er fint. Og så ligger du dem endelig til tørre.

2. Nu er næste skridt at klistre dine ispinde sammen. Du skal klistre to små sammen, fire små sammen og så sætte det hele sammen til sidst med de to store ispinde. Det er vigtigt, at du lader limen tørre, så din kælk ikke går i stykker. Når de to små og de fire små er tørre kommer du lidt lim på den yderste af de fire små og tager en af dine store ispinde og limer fast, så de kommer til at sidde, som på billedet herunder.

Billede af Helloiamlai

Så lader du det tørre og gør efterfølgende det samme med den anden side. Når det er tørt skal du lime toppen af kælken, altså de to små, fast. Jeg håber, at det giver mening.

3. Når du har fået limet alle ispindene sammen skal du have tilføjet din lille kvist eller gren eller hvad vi nu skal kalde den. Denne behøver du ikke og hvis du har et stykke gran til at ligge, så tror jeg, at den ville pynte mindst lige så fint på din kælk. For at lave dette stykke filt skal du klippe et aflangt blad. Begge ender skal være “spidse”, som du kan se på billedet ovenfor. Så tager du din nål og tråd og lader midterne møde hinanden. Så fører du nålen igennem og syer det samme sted, til filten bliver, hvor den er. Jeg satte mit filt fast med et stykke dobbeltklæbende tape, men lim burde også kunne gøre det.

4. Nu skal du have sat sin bjælde på. På de bjælder, som jeg har linket til i materialelisten, er der en form for at hul, som du kan føre et lille stykke jutesnor igennem. Nu står du med to ender og en bjælde hængende i midten. Nu tager du de to ender og binder dem om din top. Du kan se hvordan de skal sidde på billedet herunder.

Billede af Helloiamlai

5. Når du har styr på det skal du bare tilføje din snor, som Nissen skal holde fast i eller som skal hænge på en gren på juletræet. Her afhænger længden af hvad du skal bruge den til. Hvis du skal bruge kælken til nissens dør, så synes jeg ikke, at den behøver være så lang. Hvis du skal hænge den på juletræet, så synes jeg godt, at snoren må være lidt længere. Du limer bare snoren fast med helt almindelig lim, som det jeg har linket til i materialelisten.

6. Du kan vælge at tilføje årtal på, som jeg har gjort herunder. Jeg har brugt et stempelsæt købt i Tiger, som jeg desværre ikke kan linke til. Men du kan købe dette stempelsæt, som minder om på CChobby.

Jeg håber, at du også får lyst til at lave din helt egen kælk som julepynt eller som pynt foran Nissens dør. Du er mere end velkommen til at dele dine tanker om denne guide herunder eller på min mail: helloiamlai@hotmail.com.

Leave a Comment