Jul,  Selvhærdende ler

7. december – Snemænd af foam clay

Dette blogindlæg indeholde reklame og affiliate links fra CChobby.dk

Glædelig 7. december. Jeg har i dette blogindlæg valgt at dele en guide til at lave en snemand ud fra pearl dough. Det er første gang jeg arbejder med foam clay og jeg synes faktisk, at det var meget nemt. Foam clay er ler, som skal lufttørrer.

Jeg har ikke kun brugt foam clay til at lave denne snemand. Jeg har også brugt silk clay og fimo ler. Foam clay er ler, som har små perler i sig. Silk clay er selvhærdende ler, som bevarer en skumagtig konsistent efter tørring. Dette ler bliver altså ikke fast og stift, som det ler jeg normalt bruger, som er selvhærdende eller hård som fimo ler. Dog bliver det fast og det bliver, hvor det er, som et stykke legetøj, når det er tørt.

For at lave denne snemand skal du bruge:
Foam clay, hvid
Silk clay, sort
Silk clay, hvid
Fimo orange
– Jute snor
– Lim

Hvis du vil gå “skridtet videre” og lave en snemand med alt tilbehør, så kan du vælge at købe dette sæt fra CChobby. Jeg har ikke selv prøvet det, men jeg faldt over den efter jeg selv havde lavet min snemand.

1.Det første du skal gøre er at lave grundformen for din snemand. Den jeg har lavet her er ikke særlig høj. Den er nok cirka 8-10 cm. Jeg har valgt at lave en stor og en lille “sne”-kugle. Nogle snemænd har jo tre kugler, så det kan du jo altid prøve dig lidt frem med. Bare husk at du skal lave den øverste mindre end den nederste. Så giver det bedst mening.

2. Herefter skal du forme små kugler til øjne og mund. Jeg har valgt, at mine øjne skal laves som en rund, hvid cirkel med en sort “pupil” i midten. Jeg synes, at den blev sødest sådan. Du kan sætte din mund og dine øjne på med det samme og til tørre med kroppen eller du kan vælge at ligge dem ved siden af kroppen til tørre og klistre det på, når det hele er tørt. Jeg satte mine på med det samme.

3. Når du har sat din snemand til tørre kan du gå i gang med at lave tørklæde og næse. Jeg havde ikke silk clay, så jeg lavede min næse ud af fimo ler, som skal hærdes i ovnen. Jeg havde andre ting, som også skulle laves i ovnen, så den ikke kun skulle startes for en lille snemands-næse. Jeg forsøgte at forme den som en gulerod og lave små hakker i ned af siden. Den brændes i ovnen som skrevet på indpakningen.

4. Snemandens halstørklæde er lavet ud af jute snor. Jeg tog tre lige lange stykker jutesnor og flettede disse. Hvis du ikke ved hvordan man fletter, så kan jeg prøve at forklare det her. Hvis det stadig er meget forvirrende, så kan du med garanti finde en fin guide på nettet. Jeg startede med et lave en knude forenden af de tre snore. Herefter havde jeg de tre snore til at ligge foran mig. Når man skal flette, som jeg skal her gælder det om hele tiden at tage snoren skiftevis fra højre og venstre og indtil midten. Så når du har tre snore til at begynde med, kan du starte med at tage snoren helt til højre og placerer i midten. Så tager du snoren helt til venstre og placerer i midten af de to andre snore. Og så starter du igen fra højre med den nye højre-snor. Og sådan fletter man. Jeg beklager meget, at jeg ikke kan forklare det bedre 😀

5. Når din snemand er helt tør, hvilket tager 18-24 timer, så kan du pynte den med dine nylavede ting. Jeg er ikke helt sikker på hvordan man kan være 100% sikker på, at leret er tørt. Så jeg lod det stå i 24 timer og synes ikke, at det virkede klistret mere, som det gjorde, da det var vådt. Jeg brugte her en limpistol til at klistre næsen fast og halstørklædet rundt om halsen. Nu er din snemand klar til at pynte i hjem eller hos en du har kær.

Jeg håber, at denne guide kunne skabe inspiration til en snemand hjemme hos dig. Der er så mange gode muligheder, når man selv laver tingene. Hvis du skulle gøre denne anderledes kunne du f.eks. hækle eller strikke et halstørklæde selv, hvis du duer til det. Eller lave en hat til din snemand ud af det sorte silk clay ler. Hvis du selv forsøger dig med denne derhjemme, så del gerne din oplevelse herunder med mig eller del et billede til min e-mail: Helloiamlai@hotmail.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *