Jul,  Selvhærdende ler

6. december – Små “God jul”-skilte til julegaven af selvhærdende ler

Dette blogindlæg indeholde reklame og affiliate links fra CChobby.dk

Glædelig 6. december. I dag vil jeg præsentere en meget simpel pynte ting til julegaven eller som pynt til hjemmet på en gren eller lignende. Jeg tror endda også, at det ville være muligt at sætte et stykke ståltråd i bunden og tilføje den til din juledekoration. Den er nem og billig at lave. Det er et lille stykke ler, hvor der er trykket “god jul” i. I dette eksempel er der tilføjet en snor, så den kan hænges på en gave.

Det du skal bruge er følgende:
– Ler
– Kniv
– Grilspyd
– Stempler plus stempelpude
– Snor, jeg har brugt satinbånd
– Evt. sandpapir

1.Det første du skal gøre er at rulle dit ler ud. Jeg har cirka rullet mit ud i tykkelsen 0,5-1 cm. Dette ler, som jeg bruger, er købt i Tiger og sviner en lille smule.

2. Herefter skal du skære dine firkanter ud. Jeg har valgt, at mine skulle være aflange. Jeg har før lavet kvadratiske god jul-skilte. For mig betød det ikke alverdens om de var lige store. Det vigtigste er bare, at de er store nok til mine stempler.

3. Når du har skåret dem ud skal du huske at lave hul i enden før du ligger dem til tørre. Som jeg skrev i starten kan du jo også vælge, at sætte et stykke ståltråd i bunden, så den kan sættes i en juledekoration til pynt. Hvis du vil hænge dit skilt på en gave, så er det bare vigtigt, at du laver hullet stort nok til din snor/bånd. Jeg har brugt et træ grilspyd.

4. Nu skal du til at stemple “god jul” i dine skilte. Jeg har brugt mine små stempler, som jeg har købt fra Tiger for mange år siden. Stempler som disse kan købes mange steder og de kan også fåes med forskellige slags skrift. Mine skilte her er ikke højere end 1-1,5 cm, så det betyder jo også, at stemplerne er små. Det er også vigtigt, at du finder en stempelpude, som ikke tværer ud på dine skilte. Jeg har fundet dette stempelsæt på CChobbys hjemmeside, som minder om det jeg har.

5. Når du har lavet huller og skrevet “god jul” skal dit ler sættes til tørre. Jeg plejer at sætte dem til tørre i et døgn. Nogle gange er 12-14 timer nok og andre gange kræver de et helt døgn eller mere. Du kan mærke på leret om det føles fugtigt eller koldt. Hvis det gør det, så er det ikke nok endnu og du bør lade det ligge lidt længere.

6. Når du er helt sikker på, at dit ler er tørt nok, så kan du vælge at rette siderne til med sandpapir. Hvis du synes de er fine som de er eller godt kan lide dem lidt ru i kanterne, så kan du vælge at beholde dem, som de er. Hvis du ligesom jeg godt kan lide dem lidt rund-kantet, så kan du vælge at file, som jeg har gjort.

7. Når du er tilfreds med dit ler skal du bare sætte en snor eller et bånd i efter eget ønske. Jeg har valgt at sætte et rødt satinbånd i mine, da jeg synes, at det er jule-agtigt. Du kan også vælge at lade dem være, som de er og bare sætte dem fast med gavebåndet.

Jeg håber, at min guide har givet inspiration til lidt kreativt hos dig. Hvis det har, så er du mere end velkommen til at dele det herunder i en kommentar eller dele med billede til min e-mail på: helloiamlai@hotmail.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *