4. December – Juletræer af filt

Glædelig 4. December. I dag vil jeg dele en guide til at lave filt juletræer, som du kan se på billedet herunder. Det er første år, hvor jeg prøver at lave disse og de er tænkt til flere forskellige ting. Først lavede jeg dem med ideen om, at de skulle stå foran Nissens dør. Efterfølgende kom jeg til at tænke på, at de kan bruges til flere ting. De kan bruges i en lille nisseby eller en jule by. De kan også bruges som pynt til sofabordet eller en reol ved jule tid. Du kan jo helt selv vælge størrelse og form, så det er efter egen smag også.

I dette blogindlæg støder du muligvis på affiliate links, som du kan læse mere om her.

Billede af Helloiamlai

Måske du allerede er stødt på en lille nisse dør i årenes løb. Døren kan købes mange steder og tilbehøret kan også. Det er bare nogle gange lidt hyggeligere at lave det selv med børnene (hvis du har sådan nogle) og især hvis man er en “do it yourself”-type, som jeg er. De er super nemme at lave og tager ikke særlig lang tid. Et andet sted, hvor jeg tænkte, at de kunne være søde, var i en lille jule by. Du vælger jo selv hvor store de skal være og hvilken form de skal have, så på den måde kan du lave juletræer, der passer helt perfekt til din jule by. Til sidst lavede jeg også et par stykker, som skulle være til pynt i hjemmet. Det var egentligt det, som jeg så det som til at begynde med.

Billede af Helloiamlai

Jeg så dem på Panduros hjemmeside og Panduro har allerede lavet en skabelon, som du kan finde her. Ifølge Panduro skal du kun bruge filt og perle klistermærker. Jeg har dog gjort det lidt anderledes. Jeg har nemlig brugt mine effekt liners i guld og sølv, som skal forestille julekugler eller julelys. Desuden har jeg selv tegnet skabelonen udfra Panduros, da deres er meget større end dem jeg skal bruge. Jeg har både lavet nogle juletræer med og uden “julepynt”.

Det du skal bruge for at lave dette søde juletræ er:

  • Filt, gerne tykt cirka 3 mm. Jeg har prøvet med 1,5 mm og det fungerer også, men da jeg så prøvede med 3 mm var det bare meget bedre og mere stabilt
  • Perle klistermærker, pynt, effekt liner eller hvad du finder på
  • En saks

1.Det første du skal gøre er at printe, klippe eller tegne skabelonerne. Hvis du er god til fri hånd kan du enten tegne direkte på filten eller bare klippe, så du tænker træet har den størrelse, som du vil have. Du skal klippe to ens stykker.

2. Herefter skal du klippe en lige linje to forskellige steder på filten. På skabelonen fra Panduro kan du se hvad jeg mener her. Du skal klippe fra toppen og cirka ned på midten på den ene og fra midten af bunden og op til cirka midten af træet.

3. Nu skal du pynte, hvis du vil have pyntet dit træ, med hvad du nu synes kunne være pænt. Som skrevet før, så har jeg valgt at bruge effekt liner og det får resultatet, som er vist i begyndelsen af dette indlæg.

4. Når du har pyntet og det eventuelt er tørt skal du bare sætte de to dele sammen. Det gør du ved at kører dem sammen, som vist på billedet herunder.

Du bestemmer jo helt selv hvordan dine juletræer skal se ud. Alle træer er jo forskellige og kan laves på en masse forskellige måder, så det er bare med at komme i gang.

Billede af Helloiamlai

Hvis du har prøvet at lave træet herover må du gerne dele din erfaring eller oplevelse nedenfor med mig og hvis du har billeder, som du synes jeg skal se og eventuelt dele her på bloggen er du velkommen til at sende dem til: helloiamlai@hotmail.com

Leave a Comment