3. december – Julekort med en masse små hjerter

Dette blogindlæg indeholde reklame og affiliate links fra CChobby.dk

Hej bloggen. Glædelig 3. december. Her får i det tredje blogindlæg i min julekalender. Det er ikke så populært mere at sende julekort, men jeg synes stadig, at det er hyggeligt at lave kort og sende en sød hilsen, som kan give et smil med på vejen. I kan se på billedet herunder hvilket kort jeg vil guide til i dette indlæg.

Billede af Helloiamlai

Billedet her er lavet med inspiration fra flere billeder på Pinterest, så jeg kan desværre ikke linke kun til et. Jeg vil guide jer igennem herunder hvordan i selv kan lave dette kort. Først og fremmest kommer der her en liste over de ting, som du skal bruge for at kunne lave lige præcis det her kort. Der kan dog altid findes alternative løsninger og du kan sætte dit eget præg på kortet.

Materialeliste:
– Basis kort, kvadratisk
– Flere slags designpapir, her er brugt lidt af 7 styks
– Hvidt papir
– Satin bånd, det her er cirka 2 cm
– Dobbeltklæbende tape og dobbeltklæbende puder
– Stansejern, hjerteform to størrelser
– Saks
– Papirskærer

Jeg har flere forskellige slags designpapir både med juletema, ensfarvet og fødselsdagstema. Jeg bruger ikke så af papiret, når jeg bare skal stanse en til to små hjerter, så derfor har jeg brugt fra så mange forskellige ark.

Billede af Helloiamlai

Jeg har også valgt, at mit kort skal være kvadratisk og rødt. Det kunne også være super flot med et kort i hvidt eller naturfarvet. Det er meget hvad man selv er til. Jeg har valgt et stykke tykt, rødt satin bånd som min sløjfe i toppen. Det er her, hvor jeg tænker, at du nemt kan sætte dit eget præg. Der kunne bruges et tyndere stykke satinbånd, gavebånd, jutesnor, et stykke tykt satinbånd i guld eller hvid. Du kunne også placere et stykke papir, hvor du skriver “God Jul” i stedet for at lave en sløjfe.

Guide

 1. Det først du skal gøre er at måle det bagerste stykke designpapir til dit kort. Jeg har valgt et kort, der er cirka 10,5 x 10,5. Du kan vælge et kort, der har lige den størrelse, som du gerne vil have. Som du kan se på billedet i starten af indlægget har jeg valgt, at der er et lille stykke ud til kanten, så mit designpapir er cirka 1,5 – 2 cm mindre et kortets størrelse. Her bestemmer du også selv hvor langt du vil have designpapiret fra kanten. Det kan også være, at du ikke vil have nogen kant rundt. Det er op til dig. Jeg skærer mit papir ud med en papirskærer, så det bliver helt lige. Hvis du ikke har sådan en, kan du tegne stregen med en lineal og klippe selv med en saks. Hvis du ofte oplever, at det bliver skævt har jeg et par fif. De er dog ikke 100 % optimale, hvilket er derfor jeg har en (meget billig) papirskærer fra eBay.

  Fif nummer 1:
  Du laver finder ud af hvor stort papiret skal være og måle hele vejen ned langs siden. Så du ikke bare laver en prik eller en streg, men flere prikker at tegne stregen efter. Det kan være behjælpeligt, hvis du tit kommer til at tegne skævt (ja, det kan lade sig gøre, selvom man tegner med en lineal).

  Fif nummer 2:
  Du folder papiret, hvor du skal klippe. Dette kan nemt give en grimmere kant, medmindre du folder lige ved siden af, hvor du skal klippe, så du ikke får den foldede kant til at være en del af kortet.

  Fif nummer 3:
  Du folder papiret, der hvor de skal klippes, men i stedet for at klippe kortet, fugter du kanten og folder et par gange til begge sider, og så river du papiret fra hinanden. Eventuelt med hjælp fra en bordkant. Dette er muligvis det, der giver det resultat, som er mest lige. Dog vil der med garanti komme en lidt grynet kant. Jeg ved ikke hvordan jeg skal forklare det.

  Det er ikke nogle super gode tips, men det kan også være, at du bare er knivskarp med en saks, blyant og lineal, og så behøver du ikke mine fif.

2. Når du har din baggrund klar skal du til at pynte den. Her har jeg valgt at bunden skal være hvid, men en masse hjerter “glidende” ned af sig. Jeg har stansejern, hvor jeg laver de forskellige størrelses hjerter. Du kan selv klippe hjerter ud uden et stansejern, som jeg har lavet et indlæg om her, men det kan være svært at lave det uden, at det kan ses. Hvis du gerne vil investere i et stansejern, kan du kigge på disse på CChobbys og panduros hjemmeside: Stansejern hjerte 25 mm, stansejern 3 stk. i tre størrelser eller dette figurstanse hjerte str. 15 x 15.

3. Nu skal hjerterne sættes fast. Som du kan se på billedet i starten af indlægget har jeg valgt, at min top skal være rød med prikker og min bund hvid. Hjerterne er i en masse forskellige designs. Alle hjerter er stanset ud og skal sættes fast. Jeg har valgt, at nogle af hjerterne skulle sættes fast med dobbeltklæbende tape og nogle af hjerterne skulle sættes fast med klæbe puder. Forskellen her er hvor højt hjertet skal være. Det giver en fin effekt, at der indimellem hjerterne er et hjerte, der er lidt højere end de andre. Det er op til dig hvordan du vil gøre det. Du kan bruge inspiration fra mit kort.

4. Når du har sat alle hjerterne fast skal du finde satinbånd frem, hvis du vil have samme design som mit. Det kan også være gavebånd, jutesnor eller noget helt tredje. Det jeg godt kan lide her er, at det er så bredt et stykke satin bånd. Det er cirka 2 cm. Det er bare en helt almindelige sløjfe der er lavet og så er begge ender klistret fast på bagsiden af “forsiden”. Så når du klistrer din forside på dit basiskort, så er enderne skjult. Det er også det sidste du nu mangler at gøre: At sætte din forside fast med dobbeltklæbende tape på dit basiskort.

Nu er dit kort færdigt og klar til at blive skrevet og sendt til en heldig modtager.

Leave a Comment