Hjemmelavet billede med maling og motiver

Dette blogindlæg indeholder reklame eller affiliate links fra CChobby.dk

Jeg fandt et billede på Pinterest, som jeg har fået inspiration fra til at lave billedet, som du kan se herunder. Jeg har sat mit eget præg på og det kan du også. Jeg tænker, at dette kan bruges som en gave til en veninde eller som en gave til en selv. Jeg valgte at gøre brug af træ forskellige farver og bruge mit hjerte-stansejern. På det originale billede er der brugt cirkler og der er sat flere cirkler på billedet end jeg har hjerter. Det er jo selvfølgelig helt op til en selv hvor mange objekter man ønsker på billedet, hvilke farver man ønsker at bruge og hvilken form objekterne skal være. Lige herunder kan du se der, hvor jeg oprindeligt fik inspirationen fra. Hvis du trykker på billedet bliver du flyttet til en side, hvor oplægget kommer fra på Pinterest. Jeg har ikke selv børn, så jeg ved ikke hvilken alder dette vil passe til. Det er jeg sikker på, at du med børn godt selv ved, men jeg tænker umiddelbart godt, at det er noget, som man kan inddrage sine børn i.

Billede fra Pinterest
Billede af Helloiamlai

Som du kan se er der mange flere objekter på det originale billede, men mit billede er også mindre. Det er vist i billede på det originale billede, hvordan det skal gøres, men jeg vil alligevel gerne give en lille guide til hvordan jeg har lavet mit billede og hvordan jeg kunne have lavet det anderledes.

Først og fremmest skal du bruge lidt forskellige ting:

  • Akrylmaling, hobbymaling eller vandfarver
  • Papir (antal afhænger af hvor mange farver du ønsker)
  • Papir som baggrund
  • Stansejern i dit ønskede motiv eller en saks
  • En pensel
  • Et underlag til at beskytte bordet
  • Lim, dobbeltklæbende tape, taperunner
Billede af Helloiamlai

Herover kan du se lidt af to ud af tre af de “malerier”, som jeg lavede. Jeg brugte maling, som jeg ikke havde prøvet før og jeg ønskede ikke at farve med en farve på et stykke papir, så jeg tog en farve, som havde et perlemors-lingende skær. Jeg kom lidt af begge farver på papiret og malede meget tilfældigt rundt, så det blev mørkt nogle steder og lysere andre steder. Herunder kommer min guide, så du selv kan komme igang med at lave et billede.

1.Det første du skal gøre er at finde de farver, som du gerne vil have dit billede i. Helt tilfældigt brugte jeg lysegrøn, bordeaux-agtig og lyserød. Lyserød og bordeaux synes jeg, er to farver, der går godt sammen. Jeg tog grøn med for at have en tredje farve at “lege med”. På det originale billede er der brugt blå og lilla. Hvis du f.eks. skal lave til en veninde er det selvfølgelig en god idé at finde nogle farve/farvenuancer, som hun kan lide. Jeg kan f.eks. godt lide nude nuancer eller farven peach (fersken). Du behøver ikke have flere farver, hvis du f.eks. har blå og hvid kan du vælge at blande de to sammen, så du både har lyseblå og almindelig blå. Hvis du så også har sort, så kan du vælge også at blande lidt sort med din blå og så har du mørke blå. Der er mange muligheder her.

Når du har valgt dine farver skal du farve dine “malerier”. Her gjorde jeg det meget tilfældigt, men du kan jo vælge at gøre det mere struktureret eller male i samme retning. Her er der også mange muligheder. Jeg synes, at det er flot, at man på nogle af hjerterne har meget af den samme farve og så på nogle, hvor der er flere farver. Hvis du vil have et meget farverigt billede kan du jo vælge at tage mange flere farver f.eks. 6-8 farver.

Jeg har foreslået, at du også kan bruge vandfarver. Jeg har ikke selv prøvet med vandfarver, men jeg er sikker på, at resultatet ville blive godt. Her er princippet det samme. Du vælger nogle farver, som du tænker passer sammen eller som du kan lide og farvelægger et stykke papir. Før du begynder at male så husk på at få lagt et underlag ud, hvis der ikke må komme maling på dit bord. Som mit underlag har jeg en skraldepose, som er klippet ned langs siden.

2. Når du har farvet dine “malerier” skal du have lagt dem til tørre. Tørretiden afhænger af hvilken type maling du har brugt og hvor tykt et lag du har lavet. På de fleste produkter står det på bagsiden. Du kan vælge at mærke efter om det er tørt efter et par timer og ellers vælge at vente til dagen efter. Det er svært for mig at sige hvor lang tid der skal gå, så prøv dig frem.

3. Når dine “malerier” er tørre skal du finde ud af størrelsen på dit billede, hvis du ikke allerede ved dette. Jeg har det der svarer til et a4 ark. Jeg kan se på det originale billede, at det er noget større. Et tip her er at finde rammen før du begynder at finde papiret. Det er nemlig altid lettere at skære/klippe papiret til rammen end tilpasse rammen til papiret.

4. Når du har papiret klar skal du vælge hvilket motiv du vil have. Her har jeg jo valgt hjerter og det originale billede er med cirkler. Hvis du har et stansejern med et fint motiv f.eks. en stjerne eller en ballon, så kan du jo prøve dig frem eller vælge det, som du tænker passer til dig selv, der hvor det skal hænge eller passer til den person, som skal have det. Når dit motiv er valgt skal du bare begynde at stanse eller klipper motivet ud af dine tørrerede malerier.

Billede af Helloiamlai

Antallet du skal lave afhænger af hvor mange du vil have på dit billede. Jeg havde et lille stykke papir sammenlignet med størrelsen på hjertet, så på mit billede kunne der kun være ni billeder på den måde, som jeg har lavet det på længere oppe. Hvis du ikke ejer et stansejern kan du vælge at klippe motiver ud. Det kan give flere ujævne motiver, men det kan jo også have sin charme.

Billede af Helloiamlai

5. Når du har gjort det skal du finde ud af hvordan dine motiver skal gøre op med dig selv hvordan de skal placeres på dit billede, hvis du ikke allerede ved det. Du kan se lidt forskellige muligheder herunder. Jeg har ændret på hvordan hjerterne er placeret og hvordan farverne er placeret. På det sidste har jeg tilføjet mange hjerter og det har også sin charme. Det er jo bare vigtigt, at du husker på hvem der skal have billedet. Hvis du vil give det til en veninde, så tænk over om hun kan lide orden, præcision, det simple eller om hun er mere til det tilfældige. Det er gode overvejelser at have, da hendes hjem jo typisk også bærer præg af hvad hun kan lide og derfor passer et tilfældigt billede måske ikke lige ind i et hjem, hvor få ting står tilfældige steder. Jeg håber, at det giver mening.

6. Til sidst er det bare med at få sat motiverne på. Inden du begynder at klistre og placere kan du jo prøve at sætte dem, hvor du tænker de skal være og se om du synes, at det fungerer. Jeg har brugt sådan en “taperunner” og kørt langs kanten på mine hjerter. Her tænker jeg bare, at du skal bruge hvad du synes er bedst og hvad du kan lide at arbejde med. Jeg kan personligt ikke lide at bruge flydende lim, da jeg tit kommer til at komme for meget på og det færdige resultat ikke bliver så godt. Ved en “taperunner” kan det være svært at komme helt ud til kanten og så kan dine motiver komme til “at bøje op”. Det samme gælder for dobbeltklæbende tape. Du ved måske bedst hvad du kan lide og hvilket resultat du ønsker og så sætter du dine motiver fast med det. Glasset i rammen vil også komme til at presse motiverne lidt sammen, så det muligvis ikke ses så tydeligt, at de ikke er sat fast helt ud til kanten. Når du har fået placeret og klistret motiverne fast, så skal du bare have sat det i glas og ramme.

Billede af Helloiamlai

Herunder kan du se billedet, som jeg lavede, i en ramme. Billedet under igen er et billede, hvor jeg forsøgte at tage et billede, som det første, men hvor min svigermors hund stak hovedet ind foran linsen. Jeg synes det var meget sødt gjort, selvom det ødelagde lidt billedet.

Billede af Helloiamlai
Billede af Helloiamlai

Det er en meget simpel ting at lave, som giver et meget smukt resultat. Jeg håber, at det har været interessant og behjælpeligt at følge min guide og du skal være mere end velkommen til at dele med mig herunder hvilket resultat du har fået og hvis du vil dele et billede, må du meget gerne sende det til min mail: helloiamlai@hotmail.com. God dag til dig.

Leave a Comment