Lav et fint hjerte uden et stansejern

I mange af mine blog indlæg bruger jeg mit hjerte-stansejern. Hvis du ikke er den heldige ejer af sådan et eller gerne vil klippe et hjerte i en anden størrelse end dit stansjern, så kan du kigge med herunder. Du kan nemlig nemt lave et hjerte uden et stansejern. Det kan være, at du allerede ved hvordan man gør, men hvis du ikke gør, så læs du bare videre. Papiret som jeg har brugt i dette indlæg er købt i Søstrene Grene. Jeg kan desværre ikke linke til papiret, da Søstrene Grene ikke har en webshop.

For at lave et hjerte skal du bruge:

  • En saks
  • Papir
Billede af Helloiamlai

1.Det første du skal gøre er at klippe et kvadrat (En firkant, hvor alle sider er lige lange) eller en rektangel (En firkant, hvor to af siderne er længere end de resterende to). Hvordan din firkant skal være afhænger af hvordan dit hjerte skal være. Vil du klippe et lille og “tykt” hjerte skal du vælge en firkant som et kvadrat, men hvis du ønsker et højere og måske “tyndere” hjerte, så skal du klippe en firkant, som minder mere om en rektangel.

Billede af Helloiamlai

2. Når du har gjort det skal du bøje dine hjørner mod hinanden. Her er det dog vigtigt at nævne, at hvis du ønsker at bruge hjertet som pynt skal du ikke bøje hårdt ned på midten. Hvis det er som en skabelon, så kan du sagtens både det helt ned. Grunden til at du ikke skal bøje det helt over, hvis du skal bruge det til f.eks. pynt, er fordi det kan blive grimt, at du kan se en bøjet midte. Jeg viser herunder hvad jeg mener her.

3. Når du har gjort det skal du klippe, som jeg har gjort herunder. Jeg har lige tegnet med en blyant, så du kan se hvordan jeg klipper. Jeg plejer altid at klippe lidt større end jeg først ville antage, at det skal ende med at være. Det er nemlig altid muligt at klippe lidt mindre, men ikke muligt at klippe det større igen.

4. Når du har klippet det rundt og herefter folder det ud skulle det gerne ligne et hjerte og sådan laver du et fint hjerte uden et stansejern. Du kan selv vælge om du vil have et højere hjerte eller et rundere hjerte.

Billede af Helloiamlai

Jeg håber, at du kunne bruge min lille guide. Jeg bruger også gerne denne måde at klippe et hjerte ud på, hvis jeg f.eks. skal lave et større hjerte eller mindre hjerte end mit stansejern kan stanse ud.

1 thought on “Lav et fint hjerte uden et stansejern

Leave a Comment