Lav din egen kuvert ud af et hjerte

I dette indlæg vil jeg vise hvordan du nemt kan lave dine egne kuverter ud af et hjerte. Det eneste du skal bruge er papir og saks. Hvis du allerede har hjertet klippet ud, så skal du kun bruge det. Jeg har lavet en PDF fil, som du kan printe ud og klippe efter eller bruge som en skabelon. Hvis du er lige usikker på hvordan du skal lave et hjerte ud af papir, kan du følge min guide her, hvor jeg fortæller hvordan du klipper et hjerte med en saks.


Herunder viser jeg med billeder og korte beskrivelser, hvordan du folder et hjerte, så det bliver til en kuvert. Min kuvert herunder er ikke særlig stor, og hvis du kunne tænke dig en større, skal du bare lave hjertet lidt større. Det første du skal gøre er at vende indersiden af din kuvert opad, som du kan se jeg har gjort på billedet til venstre.

Det næste du skal gøre er at folde de to sider ind mod midten. I min PDF er det to streger, der går lodret, som du skal folde. Se på billedet herunder hvordan jeg har gjort. Det gælder om lige at få det til at passe sammen. Begge sider skal på dette hjerte næsten helt ind til midten. Hvis du selv har klippet et hjerte, kan det godt være, at du skal have dem til at mødes på midten eller have et større mellemrum.

Når du har gjort det skal du vende kortet, så toppen af hjertet er i bunden. Du skal nemlig nu til at folde toppen af hjertet, som du kan se på billedet til venstre herover og på billedet nedenfor. I min PDF er det den vandrette streg, som skal foldes nu.

Billede af Helloiamlai

Som du kan se passer min meget godt, fordi du stort set ikke kan se, hvordan kortet er sat sammen. Det er også nu du kan tilføje lidt lim eller dobbeltklæbende tape. Når du har foldet dette trin kan du slippe og komme tape på, hvor bunden rammer resten af kortet. Nu er kortet færdig. Hvis du vil kan du jo lukke kortet med et segl og lidt lak/voks, som jeg har gjort på mit herunder. Hvis du kunne tænke dig en guide til hvordan du laver segl med voks, så kan du tage et kig på dette blogindlæg, hvor jeg fortæller hvordan jeg laver mine.

Leave a Comment