Skab, tegn, mal, farv

Hvad er Spectrum noir?

For flere år siden købte jeg et par Spectrum noir tuscher. Jeg vidste egentligt ikke hvordan man bedst muligt kunne bruge dem og det er kun indenfor de seneste par år jeg har lært at bruge dem mere og derfor er jeg også begyndt at bruge dem mere. De har selv en hjemmeside, men den er på engelsk og en af mine mål med denne blog er også at finde gode engelske projekter og oversætte dem, så godt jeg kan, til dansk. Jeg har dog også kunnet finde disse tuscher på Panduro, hvor de giver en bedre beskrivelse af hvad disse mere præcist kan. Så jeg vil skrive deres beskrivelse ind herunder, hvor jeg også selv tilføjer lidt.

Spectrum noir har lavet flere forskellige slags tuscher, markers, penne osv. De har også mange forskellige andre ting til at lave pæne kort. Jeg har dog ikke prøvet nogle af disse produkter, men det er helt sikkert noget, som jeg godt kunne tænke mig i fremtiden. De har selv mange forskellige guides til hvordan man bruger deres penne, så jeg vil henvise til at gå derind og kigge, hvis du forstår nogenlunde engelsk, da de har mange rigtig gode guides. Jeg kunne godt tænke mig, hvis jeg på et tidspunkt får fingre i nogle flere af deres produkter, at prøve deres “How-tos” (Sådan gør du) og oversætte dem til dansk, hvis der nu skulle sidde et par stykker af mine læsere derude, der ikke forstår engelsk så godt.

Nå, de tuscher, som jeg har, er deres blendable markers, som på godt dansk betyder, at de kan blendes sammen, så der kommer en fin overgang fra den ene farve til den anden. Hver tusch har en tyk og en tynd spids i hver ende. De har permanente, syrefrit og spritbaseret blæk. De har en bestemt måde, hvorpå de fortæller hvilke farvefamilie hver tusch tilhører. Der findes rigtig, rigtig mange forskellige farvefamilier og kombinationer indenfor Spectrum noir markers. De kan bruges til mange forskellige ting, men det der fangede mig dengang var at tegne fede billeder i tydelige farver. Panduro har lavet nogle rigtig fede eksempler: Denne tiger eller dette fede billede.

Farvelægningspapir

Spectrum noir penne er velegnede, ifølge Panduro, til alle – både nybegyndere og de mere erfarne. Panduro anbefaler selv dette farvelægningspapir og jeg vil gerne hoppe med på den, men kun fordi jeg ikke selv har fundet et billigere alternativ. Det papir Panduro anbefaler, synes jeg personligt, er lidt dyrt. Du får 20 stykker A4 papir for 99,95 kr. Jeg har selv købt dette papir, da det er en rigtig god kvalitet. Det er syre- og ligningfrit samt glat i overfladen. Det får ikke tuscherne til at flyde ud, så derfor vil jeg gerne selv anbefale det. Jeg har også prøvet at tegne på helt almindeligt mindre glat papir – jeg er ikke så klog indenfor papir, så jeg vil ikke udtale mig om kvalitet osv. Dette papir sugede farven mere til sig og det gjorde det sværere at blende/blande farverne sammen. Når farverne tørrer meget hurtigt ind i papiret kan det blive meget svært at blende godt og det sker ikke ved Neenah papiret, som Panduro anbefaler. Farver lægger på en måde i overfladen i længere tid.

Jeg har også lavet et blogindlæg, hvor jeg viser med billeder og beskriver samtidig hvordan du blender tuscherne sammen, så man ikke kan se tydelige streger. Følg dette link. Hvis du synes, at min beskrivelse her var god eller knap så god må du meget gerne give en kommentar med på vejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *