Kort med “puste tusser”

I dette indlæg vil jeg præsentere nogle tusser, som jeg synes er lidt sjove. Du kan bruge dem til flere ting, men i dag har jeg valgt at bruge dem til at lave et kort. Disse tusser kan være sjove for børn, så jeg vil derfor kalde dette projekt for børnevenligt. Du kan selv vurdere om du synes, at dine børn er gamle nok til at være med. Jeg har købt mine for et par år siden i Tiger, men jeg har fundet dem på nettet her, som er samme princip.

Billede af Helloiamlai

Jeg har valgt, at mit kort skal have et hvidt hjerte i midten og så skal farverne fra russerne være rundt om. Så for at lave kortet, som du kan se til sidst her i indlægget, skal du bruge følgende:

  • Basiskort
  • Puste tusser i dine ønskede farver
  • Stansejern eller en saks
  • Papir
  • Underlag og køkkenrulle
  • Almindeligt tape

1.Det første du skal gøre er at gøre dit underlag klar. Med disse tusser kan man let kommer til at farve lidt ved siden af, da du jo puster og derfor ikke kan styre præcist, hvor farven skal ramme. Så derfor har jeg udover mit sædvanelige underlag også lagt lidt køkkenrulle under. Så det er det første der skal gøres. Når det er gjort kan du gå i gang.

2. Jeg har valgt, at der i midten af mit kort skal være et hjerte. Så jeg tager mit stansejern, der stanser hjerter og stanser i et stykke papir, der ikke er for tyndt. Det er nødt til at være noget papir, som dine tusser ikke farver igennem, da du gerne vil have et helt rent hjerte i midten. Hvis du ikke har et stansejern og du gerne vil have et hjerte, så kan du tage et stykke papir og folde det på midten. Så tager du en saks og klipper et halvt hjerte rundt i kanten. Herefter bøjer du det ud og så har du et hjerte. Hvis du lige synes, at den korte guide ikke var nok, så kan du se den her, hvor jeg både har billeder og mere uddybende beskrivelser af, hvordan du laver et flot hjerte.

3. Når du har stanset dit hjerte eller klippet det ud, skal du tage et stykke tape og gøre det til dobbeltklæbende tape. Det kan lyde lidt fjollet og du spørger sikkert, hvorfor ikke bare bruge dobbeltklæbende tape? Jo, nu skal du høre. Jeg bruger almindelig tape her, da jeg ikke vil have, at man skal kunne se, at der har sat et stykke tape. Dobbeltklæbende tape er tit stærkere end almindelig tape, synes jeg. Hvis du ikke er helt sikker på hvordan du skal bruge almindelig tape, kan du bruge dobbeltklæbende tape. Uanset hvad, så anbefaler jeg, at du, inden du sætter tapen fast, kører dine fingre på begge sider af tapen, så den ikke klistrer nær så godt. Så er det nemmere at fjerne uden at det kan ses.

Billede af Helloiamlai

4. Når du har gjort det, skal du placere dit hjerte med tapen, hvor du gerne vil have det skal være. Jeg har valgt i midten og så lidt op ad. Du kan prøve dig frem og tænke over hvordan du vil have, at dit slut resultat skal være.

Billede af Helloiamlai

5. Når dit hjerte er placeret skal du til at puste. Russerne virker på den måde, at du tager delene fra hinanden og placerer spidsen af tudsen i den transparante del og den anden sætter du så på herefter. Der skulle gerne være en guide på den pakke du køber, som du kan bruge indtil du lærer det. Når bussen er samlet skal du bare begynde at puste rundt i kanten. Jeg har vedhæftet en kort video herunder, så du kan se hvordan det skal se ud.

Video af Helloiamlai

6. Når du har pustet, så du synes, at det er nok, så skal du bare fjerne dit hjerte og lade det tørre. Nu kan du selv bestemme hvad der ellers skal være på dit kort. Andet kunne f.eks. være at du har skrevet tillykke i hjertet eller under hjertet eller at du bruge et par dine stempler.

Billede af Helloiamlai

Jeg håber, at du kunne lide min lille guide i at bruge puste tusser. Jeg synes selv, at det er en sjov måde at farvelægge og lave anderledes kort. Puste tusser kan bruges til flere ting, så følg endelig med her på bloggen eller på min Instagram, hvor jeg vil holde Jer opdateret med nye blogindlæg. God onsdag til Jer alle.

Leave a Comment