Hjemmelavede gaver,  Ovn hærdende ler

Hjemmelavet nøglering af ler

I dette blogindlæg vil jeg præsentere hvordan du laver en fin nøglering med lidt Fimo ler. Første gang jeg prøvede Fimo ler forsøgte jeg at lave et projekt jeg havde set på Pinterest af et lille tag med et bogstav, som jeg har lavet i dette indlæg. Efter jeg havde lavet det forsøgte jeg at lave en lidt større kugle og maste den med en lineal. Jeg prøvede mig lidt frem med et par stempel og til sidst endte jeg med resultatet herunder. Så herunder vil jeg give dig min lille guide, hvor jeg viser og fortæller, hvordan jeg lavede dette lille vedhæng, som kan bruges som en nøglering.

Billede af Helloiamlai

For at lave vedhænget, eller et der ligner, skal du bruge følgende:

  • Fimo ler, jeg har brugt Fimo effect granit
  • En ting til at mase din kugle flad, jeg brugte en lineal
  • Et underlag til at arbejde på
  • Det stempelmotiv, som du selv ønsker
  • Hobbylak, jeg har her brugt farverne sølv, mat grøn og guld
  • En ovn, bradepande (eller lignende) og bagepapir
  • Et træ grill spyd eller andet til at lave hul
  • Evt. snor eller nøglering

1.Først er det vigtigt, at du finder et rent og glat underlag frem. Det er vigtigt, da ler godt kan farve og det ville være ærgerligt at ødelægge en dug eller et bord, fordi du ikke havde et underlag.

2. Herefter skal du tage dit ler og rulle det til en kugle. Jeg lavede en kugle på størrelse med en lille hasselnød. Det er op til dig, hvor stor du vil have dit vedhæng skal være.

Billede af Helloiamlai

3. Nu skal du til at mase din kugle og gøre den fladere. Hvor meget du skal presse afhænger også af hvor tyk du vil have den. Jeg lavede et let pres, så den fik en fin tykkelse. Jeg har valgt at bruge stempel på min også, så det gør ikke noget, hvis den er lidt for tyk, så du også kan presse lidt, når du skal presse dit stempel ned i leret.

Billede af Helloiamlai

4. Når du har mast din kugle skal du til at finde ud af hvad for et stempelmotiv du vil have i dit ler. Jeg fandt en blomst, fordi det lige var det der lå tæt på mig, og fordi mange af mine stempler er lidt julet, men det kan laves på mange måder. Du kan f.eks. skrive noget på den med stempler, hvis du har gjort den stor nok, tilføje et bogstav eller måske initialer på den person, som skal eje den.

5. Nu er næste stridt at lave hul i leret, hvor du ønsker din snor skal gå igennem. Hvis det f.eks. er til en halskæde, ville hullet passe bedre, hvis det gik fra den ene side til den anden. Hvis det f.eks. er til et vedhæng i en nøglering, så kan det være fint at placere hullet, hvor jeg har gjort det.

6. Når du har lavet hullet skal dit ler i ovnen. Jeg lavede flere ler projekter på én gang, da jeg synes, at det var lidt spild at tænde ovnen for denne lille ler figur. Det er jo helt op til dig selv, men når du alligevel er i gang kan du jo altid lave lidt forskellige ting. Du skal altid følge instruktionerne på pakningen. På denne pakke stod der, at ler figurerne skal have 30 minutter i en forvarmet ovn på 110 grader. Så det gav jeg dem. Jeg tjekkede til dem efter 10 minutter, 20 minutter og tog dem ud efter 30 minutter. Det var også første gang jeg prøvede at lave ler i ovnen, så jeg ville gerne være sikker på, at alt var som det skulle være i ovnen.

7. Når de 30 minutter er gået, eller når du tænker, at de er færdige, skal du tage dem ud og lade dem køle helt af. Det er meget vigtigt, da de er meget varme lige når de kommer ud. Hvis du er ligeså utålmodig som mig, så finder du hurtigt ud af, at de køler af hurtigt. Så bare rolig, du skal ikke venter flere timer.

Billede af Helloiamlai

8. Når dit ler endelig er kølet helt af kan du vælge at tilføje lidt hobby lak, som jeg har gjort. Men du kan også vælge, at beholde den helt uden farve. Det er også meget flot. Til sidst skal du bare tilføje snor eller en nøgleting og så er den helt færdig.

Billede af Helloiamlai

Jeg håber, at du kunne bruge min guide og at det giver lyst og inspiration til selv at prøve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *