Kort til særlige lejligheder

Kort til sølvbryllup med to sølv hjerter

I dette blogindlæg vil jeg dele hvordan jeg har lavet et kort til et sølvbryllup, som jeg var med til i marts måned i år. Jeg lavede to forskellige kort, da jeg også skulle lave for mine søskende og i dette indlæg vil jeg beskrive hvordan jeg lavede det kort til højre. Hvis du vil se en beskrivelse af kortet til venstre, kan du følge dette link.

Kortet er meget simpelt og ideen kan også sagtens bruges til et valentinskort eller til et bryllup med andre farver i. Jeg har brugt følgnede til at lave dette kort:

 • Et basis kort i hvidt
 • Et stykke hvidt papir
 • Hvid satin bånd
 • Papir i sølv med glimmer i
 • Mønstersaks
 • Stansejern, hjerte
 • Dobbeltklæbende puder og tape
 1. Først og fremmest skal der bruges et basiskort. Det kunne også have været fint at finde et basiskort eller et stykke papir til forsiden i sølv, da det jo er til et sølvbryllup, men jeg kan også lidt godt lide det hvide, da det også minder mig om bryllup. Så jeg brugte et hvidt basiskort og tilføjede også et stykke hvidt papir, da jeg gerne ville have mit satin bånde, som en sløjfe foran. Så først kan du starte med at skære forside papiret til, så der er lidt luft ud til kanten.
 2. Når du har gjort det kan du begynde på pynten. Jeg har brugt glimmer sølv papir til mine hjerter, da det er til et sølvbryllup. Sølv papiret er købt i Søstrene Grene. Jeg brugte mit stansejern med et stort hjerte og stansede to hjerter ud. Herefter tog jeg et stykke hvidt papir i en størrelse af 6×6 cm og brugte min mønstersaks til at klippe en bølget kant og formede en firkant. Hvis du foretrækker en rund, så tror jeg også, at det ville fungere super fint her. Jeg skrev 25 i midten af mit, da det er 25 år, de har været sammen. Her kunne det også være fint at skrive deres navne med en pæn skrift.
 3. Herefter fandt jeg mit satinbånd frem og bandt det rundt om min forside. Det jeg gjorde, for at satinbåndet blev på sin plads var at tage et stykke dobbeltklæbende tape på hver side, hvor jeg ønskede min sløje skulle være og så sætte hver ende af satinbåndet fast. Med de to andre ender bandt jeg en sløjfe, som det ses på billedet.
 4. Herefter tilføjede jeg de sidste dekorationer – mine hjerter og min firkant med 25 på. Det sidste der mangler er så bare at sætte forsiden fast på dit basiskort og det gjorde jeg også med dobbeltklæbende tape. En lille detalje er, at jeg brugte dobbeltklæbende puder til at klistre dekorationerne på kortet, så det ligner at de svæver. Dobbeltklæbende puder giver en meget fin effekt, som det kan ses på kortet.

Det har desværre ikke været muligt at dele billeder af hvordan jeg lavede kortet undervejs, da jeg lavede kortet her før jeg lavede bloggen. Jeg håber, at beskrivelserne er tilstrækkelige til inspiration og som en guide til hvordan du selv kan lave et fint hjemmelavet kort til et sølvbryllup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *