Hjemmelavede gaver,  Ovn hærdende ler

Et lille tag med bogstav

I dette indlæg vil jeg præsentere en ide jeg så på Pinterest. Du kan se billedet af den jeg selv lavede herunder. Det er et fint lille tag, som f.eks. kan sættes i en kæde til en halskæde eller i en lædersnor til en nøglering. Jeg har denne gang bare lavet en lille én, da jeg havde tænkt, at det skulle være en halskæde, men jeg vil også prøve at eksperimentere med at lave lidt større til nøgleringe, hvor der f.eks. står et ord eller en sætning.

Som du kan se på billederne er det ikke en særlig stor ler figur og der går derfor heller ikke meget ler. Jeg har brugt Fimo ler og denne hedder Effect stone granit. Hvis du kunne tænke dig at lave sådan en fin lille sag her, skal du bruge:

  • Underlag til at arbejde på ler med
  • Fimo ler i den ønskede farve
  • Stempel med det ønskede bogstav
  • Hobbymaling i guld (eller ønskede farve)
  • Tynd pensel
  • En ting til at presse leret fladt (Jeg brugte en lineal)
  • En ovn og bagepapir
  • Et grillspyd i træ eller en anden ting til at lave et hul
  • Evt. en snor eller en halskæde

1.Først skal du finde dit underlag. Min erfaring er, at Fimo ler ikke sviner særlig meget, men det er da mega irriterende, hvis du skulle ødelægge dit nye spisebord eller din helt nye dug. Så find et underlag. Jeg bruger selv sådan et underlag fra Tupperware, som er beregnet til bagning.

2. Nu skal du tage et lille stykke ler og ruller det sammen. Hvor stor kuglen skal blive afhænger af hvor stor du vil have den skal være. Du kan jo altid prøve dig frem, men min den var cirka på størrelse med en fingernegl.

3. Når den er rullet til en fin og rund kugle lægger du den på dit underlag. Her brugte jeg en lineal, men det kan også være, at du vil bruge noget andet. Det skal bare være noget helt fladt, som du kan presse kuglen flad med. Min kugle herunder er lidt større end den på billedet i starten af indlægget, men jeg havde ikke lige et billede af det, så det er bare for, at du kan se hvad jeg mener, når jeg siger, at jeg presser en lineal nedover mit ler.

4. Når du har gjort det og du er godt tilfreds med formen, skal du tage dit stempel med dit valgte bogstav og sætte den forsigtigt, hvor du ønsker det skal være. Jeg pressede forsigtigt mit stempel i mit ler. Her er det vigtigt, at du ikke presser for meget, selvom det er bedre, at det er for meget end for lidt.

5. Når du har presset dit stempel i dit ler, skal du lave dit hul, hvis du ønsker, at der skal være et hul. Her bruger jeg altid et træ grillspyd, fordi det er let og billigt. Jeg har på et tidspunkt set på en anden blog, at hun brugte spidsen af en kuglepen til at lave huller. Du skal bare sørge for at kuglepennen ikke er trykket frem. Det er bare vigtigt, at du laver hullet så stort, at din snor eller tråd kan komme igennem. Du kan altid lave det lidt mindre end du forventer det skal være og så kan du gøre det større lidt efter lidt til du er tilfreds.

6. Nu skal du have dit ler ind i ovnen. Det er vigtigt, at du altid følger instruktionerne på pakningen fremfor hvad jeg skriver her, da det kan varierer meget fra ler til ler. Husk bagepapir på din bageplade. Nu skal du bare sørge for, at din ovn er 110 grader og når den er det, skal dit ler have 20-30 minutter alt efter tykkelsen. Jeg lavede denne sammen med et par andre ting og jeg kiggede til det efter 10 minutter, efter 20 minutter og så tog jeg det ud efter 30 minutter.

7. Når du tager dit ler ud er det meget vigtigt, at du lader det køle helt af inden du tager det af. Det er varmt lige når det kommer ud, men jeg erfarede, at det hurtigt kølede af. Når dit ler er kølet helt af skal du gøre op med dig selv om du vil farve, hvor dit stempel er. Jeg valgte at farve mit “S” med guld. Jeg skulle have brugt en lidt mindre pensel til mit “S”, men jeg synes alligevel, at den blev rigtig fin.

8. Til sidst skal du gøre op med dig selv hvad du vil bruge den til. Hvis det skal være en halskæde skal du have fundet en kæde dertil og hvis det skal være til en nøglering skal du have fundet en nøglering eller måske en lædersnor.

Jeg håber, at du kunne bruge min lille guide og jeg håber, at du selv får lavet lidt fine små tags. Den jeg lavede her var kun et forsøg, men jeg forestiller mig, at det var en sød lille ting til ens søster, veninde eller mor. Du er mere end velkommen til at kommentere herunder hvad du synes om mit indlæg og lad mig endelig se, hvis du selv forsøger dig med dette projekt. Du kan sende billeder og kommentarer på min mail: Helloiamlai@hotmail.com.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *