Hjemmelavede gaver,  Ovn hærdende ler

Mit første projekt med Fimo Effect ler

Så fik jeg endelig taget mig sammen til at prøve mit Fimo ler. Jeg har længe gået og ville gøre det, men det har bare virket som en meget stor omgang, fordi ovnen skulle i gang og hvad nu hvis hele huset kommer til at stinke og ovnen skal gøres ren efter, fordi det hele eksploderede derinde! Ja, jeg tænkte de værste tanke og måske var det bare undskyldninger, fordi nu hvor jeg endelig har gjort det, så var det overhovedet ikke så slemt, som først troet. Først og fremmest var der intet der sprang i luften inde i min svigermors ovn. Jeg ved ikke om det kan lade sig gøre. Jeg tror, at jeg har den tanke, fordi jeg ved at keramik kan springe i en ovn, hvis det ikke er en hul ting eller noget i den dur. Det er nok bare meget vigtigt at overholde tiderne, som de skriver på pakkerne og så burde der vel ikke kunne ske noget så alvorligt. Nå, der var heller ikke behov for ekstra udluftning efter jeg havde tørret mit ler. Det lugtede overhovedet ikke og det var en lettelse, fordi det ikke var mit hus. Jeg ved ikke hvad jeg havde forestillet mig, men hvis der er andre personer derude, som går med den tanke, at det lugter, når det bliver varmet i en ovn, så kan jeg fortælle, at det gør det ikke. Til sidst vil jeg lige tilføje, at jeg allerede elsker det så meget, fordi jeg kan se det færdige produkter efter 30 minutter i ovnen (plus afkøling), hvor jeg ved selvhærdende ler skal vente næsten 24 timer. Så det er et klart plus.

Billede af Helloiamlai

Du kan lige starte med at få et billede af en af de ting, som jeg lavede forleden dag. Jeg har set så mange gange på Pinterest, at disse fine små billede holdere dukkede op og jeg synes, at de er så fine. Så det var selvfølgelig en af de første ting jeg skulle lave. Så herunder finder du min guide til, hvordan du kan lave dem.


Først får du lige en materiale liste over de ting du skal bruge for at lave den fine billede holder, som jeg har lavet ovenfor. Jeg har, som jeg skriver herunder, brugt Effect i farven Stone fra Fimo. Hvis du hellere vil lave en i lilla med hobbylak i farven sort, så er det jo bare det du gør. Det er helt op til dig.

 • Fimo ler, jeg har brugt den der hedder Effect Stone
 • Hobbylak i guld
 • En lineal, en kniv beregnet til ler eller en spartel
 • En pensel
 • Tape
 • Ovn og bagepapir
 1. Først tog jeg en klump af mit Fimo ler fra og lagde det resterende ned i posen igen. Herefter begyndte jeg at forme mit ler til en trekant, som i kan se på billedet. Hvis du ønsker din billede holder større end min skal du bare tage mere ler til. Dette ler kan der arbejdes med længe, så hvis du ikke synes, at den har den rigtige størrelse, kan du bare starte forfra indtil du har den størrelse, som du vil have. Det kan være en god ide at tænde ovnen allerede nu eller når du vurderer, at der ikke er længe til du er færdig. Leret skal nemlig i en varm ovn.
 2. Herefter tog jeg min spartel og skar ned i midten, så det var en okay størrelse. Det er her vigtigt, at du ikke skærer for tyndt eller for tykt. Det skal være sådan, at der er plads til det billede eller måske postkort, som du vil have til at stå i den, men ikke så tykt, at det ikke står ordenligt fast. Du kan starte med at lave din revne tynd/lille og så gøre den lidt større, hvis du vurderer at det er nødvendigt.
 3. Herefter placerede jeg min figur på en bageplade med bagepapir og satte den ind i ovnen. Jeg havde lavet nogle andre figurer, fordi jeg ikke bare tænder en ovn for en lille figur. På pakningen står der hvor lang tid leret skal have i ovnen. På min pakning stod der 110 grader i 30 minutter. Jeg har set, at der på deres hjemmeside står 10-30 minutter, så jeg tænker, at det har noget med hvor stor og tyk ens ler er. Jeg startede med at give det 10 minutter, fordi jeg ikke ville risikere noget. Da jeg åbnede ovnen og det så fuldstændig uforandret ud gav jeg det 10 minutter mere. Og da det så efter 20 minutter stadig lignede det samme gav jeg det 10 minutter mere. Og så efter i alt 30 minutter tog jeg det ud og det var blevet fast. Jeg mærkede ikke på det lige med det samme, da det er meget varmt lige når det kommer ud.
 4. Da mit ler var helt kølet af tog jeg det med ind til bordet igen og klistrede almindelige tape rundt om det, der hvor jeg synes, at det ikke skulle farves. Så toppen var fri for tape, og bunden var fuld dækket af tape.
 5. Herefter tog jeg mit guld maling fra Hobbylack og malede toppen. Dette gjorde jeg i alt tre gange, da jeg synes, at det lige manglede det sidste lag efter anden gang. Jeg stillede den lidt væk, så den kunne tørre.
 6. Da den havde stået i lidt tid mærkede jeg og malingen var mere eller mindre helt tørt. Jeg fjernede tapen og vupti, så havde jeg mig min helt egen hjemmelavede billedeholder.

Du må meget gerne dele det med mig herunder i en kommentar eller på min mail: Helloiamlai@hotmail.com, hvis du selv forsøger dig med dette projekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *