Ler

Mine “must haves” til ler projekter

Herunder kan du se hvilke redskaber og ting jeg bruger, når jeg går i det kreative hjørne med mit ler. Nederst på siden har jeg delt billeder, som viser de her ting jeg skriver om og fortæller om, så det kan give mere mening, da jeg præsenterer nogle metoder og redskaber, som er fundet på pinterest og som jeg selv har været opfindsom omkring for at spare lidt penge.


Materialer til det praktiske og til at forme

Underlag

Et underlag til at arbejde på er noget af det første, som du bør anskaffe dig. Ler kan svine rigtig meget og hvis du har planer om at male dit ler enten før eller efter det er tørt er det en endnu bedre ide med et godt underlag, der gerne må blive beskidt. En billig løsning er en dækkeserviet af et materiale, som er let at gøre ren. På billederne herunder kan du se til højre, at det er noget jeg selv har gjort brug af. Jeg har dog efterfølgende fået foræret et underlag fra min svigermormor fra Tupperware, som jeg bruger. Det er billedet i midten. Det vigtige er bare, at det er af materiale der gerne må blive beskidt og som let kan gøres rent.

Billede af Helloiamlai

En tynd spartel

Det næste der kan være rigtig rart at skaffe er en spartel. Det kan lyde lidt fjollet og det kan godt være, at jeg er den eneste i hele Danmark der bruger sådan en til det her. Jeg bruger en tynd spartel til at tage leret væk fra mit underlag og hen på et underlag, som kan flyttes og hvor det skal tørre. Herunder kan du se hvad for en jeg bruger. Jeg har købt den her i en pakke med tre i fra Bilka til næsten ingen penge. Det vigtige her er bare, at den er tynd, så du let kan komme ind under leret uden at ødelægge det du vil flytte.

Kage udstikkere

Det næste, som jeg ikke kan undvære til mine ler-projekter er udstikkere, som oprindeligt bruges til kagedej. Jeg har mange små kageudstikkere, men også nogle lidt større. Se dette indlæg, hvor jeg viser mine udstikkere frem og se hvordan jeg bruger dem.

En kagerulle

En kagerulle kan lyde lidt fjollet, men det er for at rulle leret flot ud og så du har mest kontrol. I starten brugte jeg alverdens ting til at rulle det ud. Så fandt jeg en billig plastik kagerulle på Wish og da den kom hjem blev jeg lidt skuffet. Der hvor plastikken er sat sammen er der en rille, som giver et mærke i mit ler. Det giver meget god mening, men den er skrottet til det nu. Jeg overvågede hver supermarked for at finde en mini kagerulle til billige penge. Til sidst fandt jeg en træ kagerulle i Søsteren Grene og det er en af de bedste investeringer jeg har lavet (ift. mine ler projekter). Så det er noget jeg klart kan anbefale, hvis du skal lave nogle af de projekter, som jeg præsenterer på min blog.

Sandpapir

En vigtig ting, der også kan være til god gavn er sandpapir. Jeg bruger sandpapir, når jeg skal rette fejl til efter mine figurer eller projekter er færdige. Det er ikke alt der kan rettes til. Jeg har sandpapir i flere forskellige typer – både meget groft til store fejl og meget fint til de helt små fejl.

Et flytbart og glat underlag

Underlag til at flytte og tørre mine ler figurer. Jeg bruger gerne et fast underlag, som f.eks. låget på en af mine opbevaringsbokse eller denne skære måtte, som der er vist et billede af herunder. Det er ikke så vigtigt. Det vigtigste for mig er at underlaget ikke laver mærker på bagesiden af min figur og at det er let at flytte og have til at stå i et tørt rum.

Poser med genluk

Poser med genluk kan også være rigtig rare at have. Du behøver selvfølgelig ikke have ansigter på dine, som jeg har. Jeg købte dem her, fordi de var billige fra Tiger. Jeg bruger dem til at opbevare mit ler i. Jeg ved ikke om der findes en god og 100 % lufttæt måde at opbevare sit ler på og noget af mit ler opbevarer jeg også i almindelige fryseposer, hvor jeg lukker posen godt til. For mig er det bare vigtigt, at mit ler ikke er størknet, når jeg ikke bruger det. Så derfor er det nemt og genanvendeligt at bruge poser med genluk.

Billede af Helloiamlai

Madlavningsfilm

En ting, som jeg bruger meget, når jeg laver blandt andet ler figurer er madlavningsfilm. Jeg viser her hvordan jeg bruger det. Det er et trick jeg så på Pinterest og jeg har brugt det meget siden jeg fandt det.

Billede af Helloiamlai
Materiale til at pynte ler og ler figurer

Akryl maling eller hobby maling

Akryl maling til at pynte til sidst eller til at farve leret inden det tørrer. For mig har det ikke betydet det store hvilke mærker jeg har købt akryl maling i. Dog har jeg god erfaring med nogle farver fra Hobbylack, som er et mærke der kan købes i Panduro. Jeg skulle ved juletid bruge en rigtig flot guld farve og købte derfor ved et tilfælde en hobby lak i guld fra Hobbylack og med den behøver jeg kun farve en gang. Jeg har ikke mange andre at sammenligne med, så jeg skal ikke kunne svare på om det er den bedste, men jeg har senere også købt farver fra det mærke på tilbud og i en pakke med mængderabat og jeg har været godt tilfreds med farverne. Det er helt op til en selv hvad for noget man vil købe og hvor meget man vil investere i det.

Stempler

Jeg bruger meget clear stamps eller bare stempler for at give mit ler struktur. Jeg bruger f.eks. en clear stamp med snefnug, ser her billedet nedenfor til venstre, og presser det ned i leret hvorefter jeg trykkede hjerter ud, så disse hjerter får et fint snefnug design, se gerne billedet nedenfor i midten. Det kan bruges på mange forskellige måder og nogle gange handler det om at være kreativ. Jeg har mange clear stamps, da jeg også bruger dem til kort, så jeg forsøger mig tit med nye og anderledes måder at bruge clear stamps på.

Jute snor, bånd, tråd

Jeg har brugt meget jute snor til mine ler figurer, fordi jeg synes, at de passer godt til. Derfor er jute snor med på denne liste. Lædersnor, sytråd, satin bånd og snor er også ting, som kan tilføjes til dette punkt. Det er selvfølgelig kun, hvis du laver noget, som skal hænges op.

Billede af Helloiamlai

Du skal selvfølgelig kun anskaffe det, som du selv skal bruge. De ting, som jeg nævner herover er ting, som jeg skal have, når jeg laver mine ler projekter. I alle mine indlæg fortæller jeg hvad du skal bruge for at lave det, som jeg skriver om og så kan du der selv vurdere om du har det eller skal til at ud for at købe det. Så vil du efterhånden få samlet lidt forskelligt ind og måske til sidst have alt det, som jeg lige har nævnt. Jeg håber, at dette indlæg har givet dig et overblik over ting, som kan være gode at investere i, hvis du vil arbejde med ler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *