Hand lettering

Inspiration til handlettering

Jeg har efterhånden forsøgt mig med lidt forskelligt handlettering. Herunder kan du se hvad jeg har lavet indtil videre. Jeg synes, at billeder kan blive så fine, og jeg har i lang tid øvet mig på at skrive lige og skrive samme størrelse bogstave og det er mega svært og på billederne herunder kan det også ses, at jeg ikke altid laver samme størrelse eller det måske går mere ned ad i den ene side end i den anden. Jeg øver mig stadig og jeg har heldigvis mange bøger, hvor der er øve ark i. Så dem må jeg prøve. Jeg kunne godt tænke mig at dele korte videoer, hvor jeg viser hvordan man laver sådan et billede herunder. Du bestemmer selv hvor mange detaljer du vil have på dit billede og som du kan se er det oppe i højre hjørne med få detaljer og skrevet meget enkelt. Hvor imod de to nederste har kanter, som også giver dem et fint look. Der er så mange muligheder og jeg finder, som jeg har nævnt mange gange, inspiration på instagram, YouTube og pinterest.

Tips og tricks til at lave handlettering billeder

Jeg vil lige nævne et par ting, som jeg har lært af at lave handlettering og nogle få tips, som jeg har lært i bøger.

Mål efter rammen og husk den inderste kant

Når jeg laver billeder, som dem foroven er mit første tip, at du altid sørger for at have et par centimeter ud til kanten. Jeg har målt med kant og det hele, men jeg formåede alligevel, at nogle af mine billeder gik ind under kanten. Det er så brand ærgerligt at bruge et par timer på at øve på et billede og så passer det ikke ind i rammen eller papiret er for småt. Så fin målene for den ramme, som du vil have dine billeder i og sørg for, at det er den inderste kant du måler efter.

Brug lineal

Det er så vigtigt, at din tekst ikke vipper medmindre, at det er meningen. Jeg bruger både linealen til at måle ud til kanten og til at måle hvor store bogstaverne skal være. Jeg bruger den også til at lave en lige linie. Jeg har et underlag/cutting mat, se billedet forneden, hvor jeg så sætter en lang lineal ud for stregener på underlagt. Det gør jeg, fordi jeg godt kan få en lige streg med en lineal, men så kan det være, at den hælder. Og det vil jeg ikke have.

Billede af Helloiamlai
Blyant, blyant og blyant

Medmindre du er super erfaren og virkelig god til at skrive og tegne, så anbefaler jeg, at du skitserer op, hvad du vil tegne med blyant inden du begynder at bruge mere permanente redskaber. Det er især vigtigt, synes jeg, hvis det er første gang du skal lave billedet. Når jeg har skrevet eller lavet et billede eller kort flere gange, så behøver jeg ikke blive ved med at skrive først med blyant. Hvis det er til en gave eller første gang jeg skal lave det, så vil jeg gerne, at det er så pænt, som muligt og jeg vil helst bruge så få forsøg som muligt. Du skal dog huske at bruge en blyant som let kan viskes ud. Den må helst ikke være meget blød, da den så tværer mere ud og du derfor skal viske mere, men heller ikke for hård, da det kan komme til at kunne ses selvom du har visket det ud. Jeg anbefaler her en blyant enten 2B, 2H eller HB.

Vær kreativ og fantasifuld

Noget af det aller vigtigste indenfor handlettering er at være kreativ. Når du nærmest bare lader din hånd fører vejen. Hvis du mangler lidt inspiration, så gå på pinterest og søg på “handlettering”. Du vil blive overrasket over hvor mange forslag og billeder der dukker op. Så er det bare at gå i gang. Du kan jo altid søge efter inspiration og så selv finde på dit eget med tiden. Det er også godt, hvis du kan bruge din fantasi. Du kan altid starte med at finde et fint citat, måske du allerede har et citat, som du elsker. Find en skrifttype, som du godt kan lide eller to og bland dem, som jeg har gjort på billederne øverst i dette indlæg. Hvis citatet handler om noget bestemt kan du tegne det med, hvis det f.eks. handler om kærlighed kan du selv tilføje lidt forskellige hjerter og hvis det handler om at solen altid skinner, kan du måske tilføje en sol i hjørnet. Der er så mange muligheder. Det er bare at gå i gang.

Jeg håber, at du kan bruge mine få tips, når du selv skal til at i gang. Følg gerne med her på siden eller følg mig på instagram, da jeg deler der, når der kommer nye indlæg og hvad indlæggene handler om. Hvis du selv forsøger dig med lidt handlettering er du mere end velkommen til at dele din oplevelse i en kommentar herunder eller sende billeder og kommentarer til min mail: Helloiamlai@hotmail.com.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *