Hjemmelavede gaver

Hjemmelavet nøglering af krympeplast

Dette indlæg indeholde reklame og affiliate links fra CChobby.

Måske har du hørt om det eller set det på pinterst eller instagram: Krympeplast. Jeg er i hvert fald selv stødt på det et par gange og undret mig over om det var så let, som det så ud til at være. Det kan jeg allerede røbe nu, at det er det. Det er hyggeligt og børnevenligt, så det er klart en ting, som jeg vil anbefale at lave med sine børn, hvis man er så heldig at have sådan nogle. Jeg har sat dette blogindlæg under personlige gaver, da det er en fin lille “bare fordi”-gave, da den ikke er for dyr og da den er personlig og hjemmelavet. Nå, jeg har længe gerne ville prøve krympeplast, så i forrige uge valgte jeg at købe en pakke på CChobby. Jeg valgte at købe to forskellige slags: En pakke med fine dyrehovede og en pakke med biler.

Jeg synes, at det var meget mærkeligt, at jeg skulle prøve at krympe plastik. Så jeg vil herunder give en guide til hvordan du skal gøre, som er noget jeg måske godt selv kunne have brugt. Det kan godt være, at jeg bare er lidt paranoid anlagt, men når det er helt nyt, er det ikke alt jeg er helt fortrolig ved.

  1. Der er en fin guide på pakningen og jeg er sikker på, at du også kan finde det andre steder på nettet. Men hvis du er så heldig, at det er lige her du er havnet i din søgen på en kreativ og hjemmelavet gave, så kan du følge min fine guide, når du nu alligevel er her. Først skal du have fat i nogle blyanter eller tegneredskaber. Jeg ejer selv blyanter og posca tuscher, som jeg kan forstå på CChobbys hjemmeside, at du gerne må bruge. Husk at farvelægge på den matte side.
  2. Når du er helt færdig med at farvelægge skal du klippe din figur til. Her blev jeg meget overrasket over hvor let det knækker. Jeg var godt klar over, at plast nemt knækker og sådan noget, men hvis du skal klippe en ting med mindre detaljer, så synes jeg, at du skal klippe med en lille saks og klipper meget forsigtigt rundt i kanten. Hvis du laver det med dine børn, så anbefaler jeg, at det er dig, der klipper efter kanten.
  3. Når du har klippet hele vejen rundt kan du vælge at klippe et hul i din figur med en hullemaskine til nøgleringen. Det er meget simpelt og du laver bare hullet, hvor du gerne vil have det.
  4. Når du er færdig med at farvelægge, klippe og lave huller, så skal figuren ind i ovnen. Husk altid at gå ud fra instruktionen på pakken eller hvor du har købt den. Ved det jeg havde købt her skulle ovnen stå på 170 grader. Jeg blev meget overrasket over hvor kort tid det skulle have, men jeg satte det ind i ovnen og gik fra det i et par minutter. Jeg kunne forstå på pakningen, at det først bøjer og så flader ud igen, så det vidste jeg, at det skulle gøre. Da jeg kiggede til det første gang var det næsten skrumpet helt ind til den størrelse det skulle have, men det var stadig lidt bøjet. Jeg ventede yderligere et par minutter og da jeg kiggede igen var de helt perfekte. Jeg tog dem ud af ovnen og lod dem køle af. De skal ikke stå særlig lang tid, men lad dem hellere stå fem minutter længere, hvis du er i tvivl om de er for varme endnu.
  5. Når den/de er kølet helt af kan du tage dem op og tilføje en nøglering, hvis du vil have det. På CChobbys hjemmeside kan du købe 5 nøgleringe med en kæde til 22,50 kr.

Det var alt hvad jeg havde for denne gang. Jeg håber, at min lille guide kan bruges og hvis du ikke allerede har prøvet krympeplast, så kan jeg varmt anbefale det. Om ikke så længe så er det både mor og fars dag og det er da en skøn gave at få af sit barn. Dog anbefaler jeg ikke, at man som barn laver dette uden sine forældre, medmindre man er gammel nok til at betjene en ovn. Du er mere end velkommen til at dele en kommentar herunder eller dele billeder og/eller din oplevelse med mig på min mail: Helloiamlai@hotmail.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *