Ler

Glattere kant med madlavningsfilm

I næsten alle mine blogindlæg, hvor jeg laver ler figurer, bruger jeg madlavningsfilm. Jeg bruger det for at give mine figurer en glattere kant. Du kan se på billederne herunder, at der er lidt forskel, men jeg synes bare, at den forskel giver mine figurer meget forskellige looks.

Jeg har flere gange lavet hjerter uden at bruge madlavningsfilm, men jeg bruger alligevel for det meste madlavningsfilm. Så herunder vil jeg beskrive og vise med billeder hvordan jeg gør mine kanter lidt glattere.

Jeg starter med at tage mit ler og rulle det ud med min kagerulle. Herefter tager jeg så mit madlavningsfilm og lægger over leret. Så tager jeg den udstikkerfigur, som jeg vil lave og stikker den ud. Du kan se på billederne først i indlægget hvor stor forskellen bliver. Altså jeg ved ikke om du synes, at den er så stor igen, men det synes jeg. Når jeg har stukket figuren ud fjerner jeg filmen og tager min spartel og flyttet mit hjerte til en flytbare underflade. Nogle gange er der en lidt ujævn kant eller der er noget ekstra rundt om min figur, som jeg ikke vil have. Det retter jeg gerne med min finger eller med lidt vand inden jeg lægger min figur til tørre. Jeg har helt enkelt bare et glas rent vand til at stå og så dypper jeg min finger i det. Så glatter jeg bare forsigtigt kanten lidt ud, til den er endnu mere glat og fin. Bare vær obs på, at du ikke gør din ler figur for våd, men bare fugter den. Herefter lægger jeg min ler figur til tørre. Jeg har erfaret, at noget ler laver mere ujævn kant end andet. Hvis du glemmer at få glattet kanten ud eller det ikke helt blev ordenligt glattet ud kan du altid bruge sandpapir efter det er tørt. Det ender jeg tit med at gøre selvom jeg har glattet med lidt vand inden, men når jeg gør begge dele, så sparer jeg tid med sandpapiret til slut. Tit er det lettere at rette kanten, når leret ikke er størknet fremfor når det er størknet.

Billede af Helloiamlai

Jeg håber, at dette fif kan hjælpe dig, hvis du ligesom jeg bare bedst kan lide glatte kanter. Det passer alligevel ikke helt. Der er nogle figurer, hvor jeg tænker, at glatte kanter ville se mærkeligt ud. Men til disse små ler figurer mener jeg, at den glatte kant er pænest. Hvis du er uenig må du meget gerne fortælle hvorfor i en kommentar herunder.


2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *