Et fint hjerte til pynt med et “snefnug”-tryk

I dette indlæg vil jeg fortælle mere om hvordan jeg bruger clear stamps i mine ler figurer. Jeg bruger meget mine clear stamps og nederst i dette indlæg har jeg tilføjet lidt forskellige billeder af hvordan jeg ellers bruger clear stamps på ler udover det jeg vil præsentere for dig nu. Det du skal bruge for at lave dette smukke hjerte ovenfor, er:

 • Ler, gerne helt hvidt
 • Clear stamp, snefnug tryk
 • Kageudstikker i hjerter, gerne flere størrelser
 • Underlag
 • Kagerulle
 • Spartel
 • En plade til at tørre leret på
 • Sandpapir
 • Et træ grillspyd
 • Jute snor
 • Madlavningsfilm

Jeg vil nu beskrive hvordan jeg laver disse hjerter:

1.Først skal vi sørge for at have et rent og glat underlag. Du skal bruge underlaget for ikke at svine bordet til og sørge for at det er rent, så dine hjerter bliver så fine som mulige.

2. Herefter skal du tage en klump ler. Jeg plejer at tage, så jeg kan lave 5-10 stykker ad gangen. Herefter putter jeg resten i en tætlukket pose, så det ikke størkner i mens jeg arbejder. Jeg har brugt helt hvidt ler til mine hjerter her, men du skal selvfølgelig bruge den farve ler, som du gerne vil have dine hjerter skal være i. For at gøre dem mere julet kunne der bruges rødt ler.

3. Nu skal vi rulle leret ud på underlaget. Sørg for at rulle nogenlunde samme tykkelse ud. Så tager de cirka samme tid om at tørre. Du bestemmer selv hvor tykke de skal være, men ha’ i mente, at jo tykkere du laver dem, jo længere tid tager de om at tørre. Og jo tyndere du laver dem, jo mere skrøbelige kan de blive. Jeg plejer at lave mine cirka 3 mm.

4. Så skal vi have fat i vores clear stamp. Jeg bruger mit snefnug mønster, fordi jeg synes det er rigtig fint og fordi jeg lavede dem her ved juletid. Hvis du har et andet mønster, så synes jeg, at du skal eksperimentere med det og prøve dig frem. Der findes rigtig mange gode forslag på pinterest. Når du presser din clear stamp ned i leret er det vigtigt, at du presser så hårdt, så mønsteret bliver tydeligt. Her kan du også prøve dig lidt frem, fordi det kommer selvfølgelig an på, hvor tydeligt du ønsker mønsteret. Jeg kan godt lide, at man kan se mønsteret og se hvad det skal forestille.

5. Nu skal vi til noget, som kan være lidt mere besværligt. Jeg vil gerne bruge madlavningsfilm. Se her hvad jeg mener, når jeg siger, at jeg vil bruge madlavningsfilm til ler. Det giver leret en meget rundere kant og det kan jeg godt lide til mine hjerter. Dog må det ved disse hjerter ikke være for stramt og her skal du være meget opmærksom på, at mønsteret ikke forsvinder. Igen, det er smag og behag og det er bare vigtigt at prøve sig frem. Med et materiale som ler, får du mange chancer, hvis du bare vælger noget, der ikke bliver for blødt for hurtigt.

6. Når du har lagt madlavningsfilmen over leret tager du din kageudstikker og stikker hjerterne ud. Jeg har lavet dem her i helt små og fine hjerter. Du vælger selv størrelsen. Mine er cirka 3-4 cm.

7. Når du har stukket hjerterne ud og fjernet madlavningsfilmen, skal du forsigtigt flytte hjerterne fra dit underlag og hen til den plade, hvor de skal ligge til tørre. Jeg vælger et fladt låg fra en af mine opbevaringsbokse eller en glat flade, som jeg let kan flytte ind i et tørt rum. Det er her min spartel kommer til nytte. Jeg tager forsigtig min spartel og fører ind under hjertet og løsner den meget forsigtigt fra mit underlag og flytter hen på den anden plade, hvor de skal ligge til tørre.

8. Når du har flyttet hjerterne skal du, hvis du vil, lave huller, så de kan hænge. Du vælger selv hvordan du laver hullerne, men jeg laver dem altid lige i midten. Alt efter hvilken slags snor, tråd eller bånd du vælger at bruge skal du lave hullet efter det. F.eks. i mit tilfælde, hvor jeg bruger jute snor, som godt kan være lidt tykt, er det vigtigt, at hullet er stort nok, da det ikke kan laves større, når leret først er størknet.

9. Nu skal hjerterne til tørre. Jeg plejer at lade dem stå i 18-24 timer og så se om de er tørre. Hvis de er lidt “kolde”-agtig, ser våde ud eller hvis de ikke slipper let fra den overflade, hvor de ligger på kan det være tegn på, at de ikke er helt tørre endnu. Lad dem ligge i nogle timer endnu og kig til dem igen.

10. Når dine hjerter er helt tørre skal du bare tilføje snor, tråd eller bånd og så er de klar.

Held og lykke! Jeg ville elske at se hvordan dine er kommet til at se ud, så hvis du vil dele dem med mig, så må du meget gerne det. Du er velkommen til at dele din oplevelser i en kommentar eller sende det til min mail med billeder: Helloiamlai@hotmail.com. Her kan du se et par eksempler på hvordan jeg har brugt stempler på ler.

Leave a Comment