Bullet journal

Mine “must haves” til Bullet Journal

Jeg har længe gerne villet starte med at lave en bullet journal. Bullet journal er i bund og grund bare at tegne og skrive i en bog. Der findes mange forskellige måder at lave dem på og det bedste af det hele er, at man helt selv bestemmer hvordan ens egen skal være. Jeg har fundet materiale på pinterest, som jeg vil prøve og dele med jer alle. Det vil være til inspiration, hvis du gerne selv vil igang med din helt egen bullet journal. Herunder kan du se en liste over de ting, som jeg vil bruge, når jeg skal til at begynde med min bullet journal.

Billede af Helloiamlai

Jeg har søgt på nettet og efterfølgende sat mig ned for at tænke over hvad jeg selv synes kunne være praktisk at have ved hånden, når jeg skal lave min egen personlige bullet journal. Så herunder kan du se en samling af ting, som jeg skal have fingrene i inden jeg rigtig kan komme i gang. Jeg har heldigvis nogle af tingene selv, så sparer jeg lidt penge der.

Du kan købe pakker i hobby butikker som f.eks. Panduro, hvor de sælger det, som du “skal bruge” eller som de selv kalder det: Et start kit. Jeg tænker dog, at det kan være en fordel at kigge efter tingene på f.eks. eBay, hvor der dog godt nok kan gå lidt tid før du har tingene, men hvor du så til gengæld kan spare lidt penge. Hvis du altså ikke har prøvet det før, da der kan være mange udgifter og tit kan kvaliteten fra eBay være helt fin til hobby brug. En anden fordel ved at købe lidt billigere materialer i starten er, hvis det ikke er dig. Det er rigtig træls at investere mange penge i noget, som du om 4 uger ikke gider mere. Så er det bedre at starte med lidt billigere produkter og så lidt efter lidt investere i flere penge, hvis du føler, at du vil have kvalitetsprodukter.

En bog

Først og fremmest gælder det om at finde “rammerne” til din bullet journal. Altså den bog, som du vil skrive i. Du skal gøre op med dig selv, hvordan den skal se ud og om du vil have linjeret, prikket eller blankt papir. Jeg har set mange på instagram og youtube, der bruger prikket papir. Jeg har selv været ude og investere i en, som har prikket papir, da jeg stort set altid bruger blank papir, når jeg tegner eller skriver. Så nu vil jeg prøve noget nyt. 

Når du har fundet den bog, som du gerne vil arbejde i er der andre ting, som kan være gode at anskaffe. Du behøver ikke starte ud med det hele, men se det lidt an og se hvad du kan finde. Det kan være du har nogle af tingene derhjemme og så er der jo ingen grund til at købe det.

Fineliners i sort eller/og i farver

Jeg har selv fineliners i mange forskellige størrelser og den mindste størrelse jeg ejer er 0,05 mm. Det er til meget fine detaljer. Men du behøver jo ikke nødvendigvis starte med at købe 10 eller 20 forskellige. Tit kan du købe et sæt med f.eks. 6 i til en samlet pris eller du kan starte med at købe en med 0,1 mm tip og en med 0,5 mm tip og så købe flere efterhånden, som du bliver bidt af det.

Forskellige farver af fineliners kan også være gode at have. Det gør det lidt sjovere, hvis der er farver i din bullet journal. Jeg har selv mange forskellige farver og i mange forskellige mærker. Jeg vil ikke sige hvilke mærker der er gode og hvilke der er dårlige, men mit forslag er at finde et mærke eller en samlet pakke med nogle forskellige farver, som du kan lide at bruge. Du kan altid starte med at købe et sæt til billigere penge og så senere supplere med et dyrere mærke, hvis du vil. Så længe det er til eget forbrug, synes jeg ikke, at der er nogen grund til at spendere flere hundrede kroner på fineliners i mange farver. Det vigtige er bare, at tippen ikke er for stor, da du så kan bruge det til detaljer. Hvis du foretrækker at farve med farveblyanter, så tænker jeg, at det også sagtens kan bruges i stedet for farvede fineliners. Det giver to forskellige designs og dermed to forskellige looks. På billedet herover har jeg til venstre et billede af et samlet sæt, som jeg har købt i Bilka for et års tid siden og til venstre er der et sæt med forskellige fineliners, som jeg har købt for lidt tid siden i Panduro.

Dekorationstape/washi tape

Dette er i bund og grund bare pynte tape. Det her er en af dem, som jeg har købt meget af på eBay og jeg vil indrømme, at nogle gange komme der noget tape hjem, som ikke er så pænt eller som ikke klistrer så godt, men så har jeg heldigvis ikke givet så mange penge for det. Så det er lidt op til dig om du vil investere penge i tape fra en hobby forretning, et supermarked eller internettet. Jeg har i hvert fald meget forskelligt, fordi det pynter og er meget nemt at arbejde med.

Lineal(er)

Jeg vil ikke skrive for meget om, hvorfor en lineal er vigtig, men hvis du har set lidt forskellige bullet journals allerede, så ved du måske hvorfor. Linealer er gode til at tegne lige linjer og dem kan der være et par stykker af i en bullet journal. Jeg kan her også tilføje andre gode redskaber som f.eks. en passer eller en vinkelmåler alt efter hvor professionelt du vil have det til at se ud. Hvis du er lidt kreativ er en passer ikke nødvendig. Jeg gør tit brug af runde ting som f.eks. et glas. Men en lineal kan være meget rar at have både til at måle og til at tegne lige streger.

Billede af Helloiamlai
Vandfarver og/eller highligthers

Begge dele kan være gode at have til at sætte “prikken over i’et”. Det er ikke nødvendigt, men hvis du i forvejen kan lide at arbejde med vandfarver kan det være meget sjovt at tage det med ind i din bullet journal. Det er lidt det samme som med farvede finelines og farveblyanter. Det er lidt smag og behag og hvad du selv føler dig tryg ved at bruge.

En kalligrafi pen og/eller en brush(pensel) pen

Hvis du er interesseret i at arbejde med kalligrafi eller handlettering, så kan det være en god idé at investere i en kalligrafi pen. Jeg vil lave en guide til hvordan du kan skrive kalligrafi/handlettering med en pen beregnet til det og så vil jeg også lave en guide, som viser hvordan du laver det der kaldes falsk kalligrafi. Der er mange bullet journals, hvor man kan se, at der er anvendt handlettering (håndskrivning), som både kan være forskellige slags håndskrift, pynt på papiret, en tegnet kant osv.

På billederne herunder kan du se et udvalg af nogle af mine kalligrafi penne og mine pensel penne. Kalligrafi penne, som du kan se på de to første billeder, har en bestemt form, som gør det lettere at tegne kalligrafi, når du vender pennen rigtigt, mens du skriver. Jeg demonstrere her hvordan de virker. Pensel tuscher, er som en pensel med farve i. De findes i mange størrelser og farver og jeg har mange forskellige, og de giver alle sammen et unikt præg.

Stempler og stempelpuder

Stempler kan være sjove og nemme at bruge. Desuden kan de give et meget flot design. Stempler findes desuden nærmest i alle slags designs. Jeg har selv mange stempler med blomster, jule tema og lidt forskelligt vintage. Hvis du godt kunne tænke dig at bruge stempler, kan du starte med at tænke over hvad for et design du kunne tænke dig at lave. Vil du lave en bullet journal om haven og hvordan du skal passe din have, kan du jo vælge at købe stempler, som jeg har med blomster, træer og have redskaber. Hvis du tværtimod hellere vil have en kalender lignende bullet journal, kan du vælge at købe stempler der relaterer sig til det. Ift. stempelpuder kan du starte med at købe en enkelt i sort. Nogle gange følge de med, hvis du køber et sæt med lidt forskellige stempler. Efterhånden kan du vælge at købe i lidt flere forskellige farver, hvis du vil have det.

Andet pynt

Jeg har også tilføjet andet pynt, som en ting til mine musthaves. Det har jeg gjort, fordi næsten alt kan komme i en bullet journal. Som et eksempel kan jeg nævne klistermærker. Det kan også være i relation til hvad du vil have din bullet journal skal handle om eller måske smileyer eller hjerter hist og pist. Du kan søge lidt på Instagram eller Pinterst og se hvad andre bruger. Jeg har også set, at en brugte billeder taget med et instax kamera og jeg har set en anden bruge segl og voks til at dekorere.

Billede af Helloiamlai

Det var så mine “must haves” til at påbegynde og lave en personlig bullet journal. Jeg håber du vil følge med og måske selv blive inspireret til at lave din egen og personlige bullet journal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *